AL MEER DAN 15 jaar:

SPECIALISTEN
IN AANBESTEDEN

Onze ervaring met aanbestedingstrajecten helpt bedrijven en overheden om aanbestedingen efficiënter te managen, teleurstellingen te voorkomen en maakt vaak het verschil tussen winnen en verliezen. Om u op weg te helpen, hebben we hieronder een korte checklist gemaakt die u alvast op weg kan helpen.

Voorkom onnodige fouten!

De meest gemaakte fouten bij het inschrijven op aanbestedingen zijn vaak gebaseerd op gebrek aan kennis en ervaring. Rechts een paar voorbeelden.

Omdat onze opdrachtgevers uit zowel bedrijven als overheden bestaan, verkeren wij in een unieke positie: we weten van beide kanten wat de onderliggende uitdagingen zijn. Deze kennis zetten wij in om al onze opdrachtgevers beter van dienst te kunnen zijn.

*) Voor de tender checklist voor overheden klikt u hier.

  • TE WEINIG VRAGEN GESTELD- 90%
  • VOORWAARDEN OVER HET HOOFD GEZIEN – 77%
  • TE WEINIG INFORMATIE VERSTREKT – 85%

1. Heeft u alle documenten?

>>> Zorg ervoor dat u er zeker van bent dat u echt alle benodigde documenten hebt bijgevoegd. Vooral bij bedrijven die gewend zijn aan normale offerte trajecten in plaats van vaak ingewikkelde aanbestedingen, zien we dat er soms onnodig dingen gemist worden, puur omdat men niet zorgvuldig alle documentatie heeft doorgenomen of opgevraagd.

2. Zijn de algemene voorwaarden duidelijk?

>>> Let op: de algemene voorwaarden, leveringscondities of andere bepalingen zitten vaak verstopt of vol met juridisch taalgebruik. Er kunnen zeer pijnlijke gevolgen ontstaan als u de aanbesteding wint, maar vervolgens extra kosten ziet ontstaan door voorwaarden die u over het hoofd gezien heeft!

3. Heeft u voorwaarden van uw kant? Heeft u deze duidelijk gecommuniceerd & bijgevoegd?

>>> Hetzelfde geldt voor uw eigen voorwaarden & condities. Communiceer ze duidelijk zodat problemen achteraf worden voorkomen. Transparantie en openheid wordt altijd gewaardeerd.

4. Heeft u alle vragen beantwoord? (Dubbel-check!)

>>> Er gaan zo vaak aanbestedingen verloren in de eerste ronde omdat inschrijvende partijen bepaalde cruciale vragen niet of onvoldoende beantwoord hebben. Zorgvuldigheid is geboden. Neem de tijd en laat een ander persoon binnen uw team nogmaals alles nalopen. Wij kunnen u hierbij uiteraard assisteren.

5. Is de opbouw van uw documentatie & antwoorden logisch? Gebruikt u veel technisch jargon? Gelikte Marketing statements?

>>> Vaak zien we dat bedrijven zich verliezen in technisch of complex taalgebruik, onlogische indeling van teksten etc, die voor een leek vrijwel onbegrijpelijk zijn. Verdiep u goed in wie de aanbesteding gaat beoordelen, maar hou er rekening mee dat dit vaak meerdere personen of afdelingen zijn binnen een organisatie. Niet iedereen is bekend met de technische termen van uw business. Technische personen zijn vaak wars van al te gelikte marketing praatjes. Kunt u de juiste balans vinden? Soms is het verstandig om een externe partij uw documentatie te laten beoordelen.

DESKUNDIG & PROFESSIONEEL

Onze ruime ervaring op het gebied van Europese aanbestedingen stelt ons in staat om zowel bedrijven als overheden deskundig en professioneel te adviseren en begeleiden. 

AANBESTEDINGEN afgerond

TEVREDEN KLANTEN

LOPENDE projecten

KOPPEN KOFFIE